Reisinspiratie

Ben je op zoek naar reisinspiratie voor je volgende reis? Laat je op deze pagina inspireren door blogs geschreven door onze reisspecialisten of reis-/gastbloggers!

 • Blog: El Nido: Het ultieme paradijs van de Filipijnen.

  Het ultieme paradijs van de Filipijnen is het langgerekte eiland Palawan. Deze parel ligt ten westen van de Filipijnen en is niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. De bekendste hotspot van Palawan is El Nido. Ik ben zelf al meerdere keren op de Filipijnen geweest, maar dit is absoluut mijn favoriet geworden. Ik vertel je graag mijn ervaring en geef je graag een aantal leuke tips.

 • Blog: De prachtige Masca Vallei op Tenerife!

  Prachtige vergezichten, spannende haarspeldbochten en imposante rotsformaties. Dat is de Masca Vallei op Tenerife. Een van de meest bijzondere plekjes van Europa. Tenminste dat is mijn mening, maar na het lezen van deze blog hopelijk ook die van jou! Nu moet ik toegeven dat ze Masca behoorlijk goed verstopt hebben op het eiland. Maar uiteraard weet je na het lezen van deze blog precies hoe je er kunt komen en wat Masca verder nog meer is, het is namelijk niet alleen maar een vallei.

 • Blog: Het zonnige Malta!

  In November ben ik met De Jong Intra Vakantie op studiereis geweest naar Malta. Malta heeft mij enorm verrast, met name dat het weer half november nog zo goed is! Met ongeveer 22 graden is het een aangename nazomer bestemming. Ook alle winkels en restaurants zijn nog geopend en het is er gezellig druk. Je kunt goed zien dat Malta van oorsprong een Engelse kolonie is, je ziet hier nog veel kenmerken van terug zoals het links rijden, de rode telefooncellen en de vele Engelse toeristen die Malta bezoeken.

 • Blog: Van Amsterdam naar het prachtige Zakynthos.

  Via Travelcenter de Wit hebben wij een onvergetelijke reis naar Zakynthos geboekt. Er werd goed gekeken naar onze persoonlijke wensen en zo heeft Travelcenter de Wit het prachtige Gloria Maris Hotel voor ons uitgezocht. We hadden een vroege vlucht vanaf Schiphol. Super fijn, want toen wij op de bestemming aankwamen hadden wij nog de hele dag voor de boeg. Omdat het een drukke periode was op Schiphol boekten we vooraf een overnachting in een hotel op de luchthaven. Hierdoor waren we in de ochtend lekker op tijd op de luchthaven.

 • Blog: One Happy Island!

  Aruba staat natuurlijk bekend als een tropisch paradijs met zon, zee en strand, maar Aruba is veel meer dan dat. Aruba heeft een prachtig natuurgebied waar je verschillende (wandel)tochten kunt maken. Daarnaast is er genoeg keuze voor diverse avontuurlijke excursies, in het westen van het eiland kun je goed snorkelen, er zijn adembenemende uitzichtpunten en er zijn ook nog eens schitterende stranden!

 • Blog: 48 uur in overweldigende stad Abu Dhabi.

  Reisadviseur Nicky heeft Abu Dhabi leren kennen in slechts 48 uur. Graag vertelt zij meer over deze geweldige stad: ''Gelegen in één van de Verenigde Arabische Emiraten ligt Abu Dhabi. Na een nachtvlucht van ca. 6,5 uur kwamen we vroeg in de ochtend aan. Na even vlug opfrissen in ons hotel gingen we de stad in. We hebben een bezoek gebracht aan het Etihad Aviation training. Hier wordt het personeel en studenten getraind voor in de luchtvaart''.

 • Blog: Cross je mee door Kos?

  Kos is toch een echt fietseiland? Hier heb je toch helemaal geen auto nodig. Jawel!
  Rondom Kos-stad kun je prima fietsen alleen het eiland heeft zoveel meer om te ontdekken per huurauto. Maar ik kan toch ook een excursie reserveren? Dat kan zeker, alleen hoe leuk is het om je eigen planning te maken en zelf de mooie pareltjes te spotten die Kos te bieden heeft. Graag wil ik je meenemen in de route die wij hebben gedaan.

 • Blog: Ontdek de prachtige en culturele stad Praag.

  Graag vertel ik jullie over het prachtige Praag, één van mijn favoriete steden! Ik ben nu twee keer in Praag geweest, de eerste keer was het een studiereis met de bus naar Praag en de laatste keer was in 2018 waarbij we in ongeveer 1.5 uur van Eindhoven naar Praag vlogen. Met een privétaxi ben je in ongeveer 30 minuten (16 kilometer) in het hart van de stad. Het is erg prettig om in een accommodatie verblijven gelegen in het oude centrum.

 • Blog: De Dominicaanse Republiek; Het aardse paradijs!

  Ben jij van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan de Dominicaanse Republiek?
  Afgelopen juni ben ik op studiereis geweest naar deze prachtige bestemming. Ik heb erg veel ondernomen en vele mooie plekken bezocht. Naar aanleiding van deze studiereis heb ik een aantal leuke tips en aanraders die ik graag me je deel!

 • Blog: Ontdek het kleurrijke Curaçao!

  Op uitnodiging van KLM ben ik op studiereis geweest naar het kleurrijke Curaçao. Deze reis stond in het teken van de Marathon welke ieder jaar eind november op Curaçao plaats vindt. Na een prettige en zeer verzorgde vlucht kwamen we na ongeveer 10 uur aan op Curaçao. We sliepen in het splinternieuwe Marriott Beach Resort wat een schitterende locatie aan zee heeft. Deze accommodatie heeft fijne en frisse nieuwe kamers met een mooie open uitstraling: echt een aanrader! 

 • Blog: Sevilla: Het temperamentvolle Spanje!

  Ga jij binnenkort deze mooie stad, ook wel het openluchtmuseum genoemd, verkennen? Dan heb ik nog een aantal leuke tips voor jou! Een aantal jaren terug heb ik de imposante hoofdstad van Andalusië en de bakermat van de flamenco, namelijk “Sevilla” mogen bezoeken. De mix van Spaanse en Moorse invloeden heeft mij echt betoverd. Laat je onderdompelen in de mysterieuze cultuur van deze stad en ontdek tijdens een stadswandeling de culturele schatten van Sevilla.