085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Dubai is de ideale najaarsbestemming met heerlijke temperaturen!

Vorig jaar in november besloot ik mijn vakantie door te brengen in het bruisende Dubai, een stad die bekend staat om zijn futuristische skyline, weelderige tuinen en culturele diversiteit. Naast dat Dubai in november heerlijke temperaturen heeft, heb ik tijdens mijn reis enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Dubai bezocht. In deze blog deel ik graag mijn avonturen met jullie.

Burj Khalifa: Een hemelhoge ervaring.

Eén van de bekendste bezienswaardigheid in Dubai is natuurlijk de Burj Khalifa; het hoogste gebouw ter wereld. Met een razendsnelle lift werden we naar boven gebracht. Eenmaal op de 148e verdieping, werd ik verrast met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende woestijn. Het was een ongelooflijke mooie ervaring om de stad vanuit de lucht te bewonderen. 

Mijn tip: Boek van tevoren je tickets! Zo voorkom je de lange rij bij de ingang en kun je een tijdslot kiezen waarbij je niet al te lang in de rij hoeft te staan.  Miracle Garden: Een betoverende bloemenwereld.

Na het avontuur in de Burj Khalifa bezocht ik ook Miracle Garden; een kleurrijk paradijs vol met prachtige bloemencreaties. Van gigantische bloemenwanden tot levensgrote dierenfiguren, elke hoek van de tuin verraste me met prachtige bloemen. Een echte aanrader!

Handige om te weten: De Dubai Miracle Garden is alleen in het winterseizoen te bezoeken. In de zomer liggen de temperaturen in Dubai te hoog, waardoor het erg lastig is om te bloemen in leven te houden. Om die reden is het park gesloten voor bezoekers.

Global Village: Een wereld vol culturele diversiteit

Dubai staat bekend als een smeltkroes van culturen en nergens werd dat duidelijker dan in de Global Village. Dit bruisende openluchtpark bood een unieke mix van entertainment, winkels en culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld. Van traditionele ambachten tot moderne kunstwerken. Het was erg leuk om de diverse culturen te ervaren en te zien hoe mensen uit verschillende achtergronden samenkomen.

Handig om te weten: Entreekosten zijn ca. 3 euro per persoon.

Dubai Desert Quad Safari: Een adrenalinekick in de woestijn

Om de natuurlijke schoonheid van Dubai te ervaren, besloot ik de Dubai Desert Quad Safari te doen. Met een stoere quad bike scheurde ik door de golvende duinen van de woestijn. Het was echt een hele leuke ervaring om de woestijn op deze manier te ontdekken. Zo was er natuurlijk tijdens de tour ook tijd voor een leuk fotomoment!

Handig om te weten: Deze leuke quad tour is ook bij Travelcenter de Wit te boeken!

Al bij al is Dubai een erg gave bestemming en een echte aanrader. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Daarnaast kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om deels in de stad te verblijven en een deel van je verblijf aan het strand. Hierdoor creëer je een goede afwisseling tussen een stad en strandvakantie.

Geschreven door Mariska Bouwhuis op 29-06-2023