085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

El Nido: Het ultieme paradijs van de Filipijnen

Het ultieme paradijs van de Filipijnen is het langgerekte eiland Palawan. Deze parel ligt ten westen van de Filipijnen en is niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. De bekendste hotspot van Palawan is El Nido. Ik ben zelf al meerdere keren op de Filipijnen geweest, maar dit is absoluut mijn favoriet geworden. Ik vertel je graag mijn ervaring en geef je graag een aantal leuke tips.

El Nido is dé perfecte uitvalbasis om te gaan eilandhoppen. Vroeger was dit een klein vissersdorp, maar het is langzaamaan uitgegroeid tot een ware trekpleister van de Filipijnen. Ik begrijp helemaal waarom! Vanuit El Nido is het een half uurtje varen naar de Bacuit Archipel. Dit bestaat uit tientallen eilanden met spierwitte stranden, gigantische kalkstenen rotsformaties, heldergroene lagunes en een waanzinnige onderwaterwereld.

El Nido Mahogany Beach Resort

We verbleven een aantal nachten in het El Nido Mahogany Beach Resort. Dit hotel ligt op steenworp afstand van het strand Corong Corong. De kamers zijn erg ruim opgezet en wij hadden een prachtig uitzicht over het zwembad. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende restaurantjes te vinden. Het resort ligt net buiten het centrum van El Nido. Zo kun je gemakkelijk een Tuc-Tuc aanhouden en betaal je nog geen euro voor een enkeltje naar het centrum van El Nido. In het centrum vind je verschillende restaurants en winkels.

Eilandhoppen naar de Bacuit Archipel

El Nido staat bekend om haar prachtige boottours naar de Bacuit Archipel. Zo heb je verschillende tours die als A-B-C of D tours worden benoemd. Wij hebben ervoor gekozen om twee excursies te doen. We kozen voor tour A en tour D. Tijdens deze tours bezoek je prachtige stranden en lagoons. Vrijwel iedereen die El Nido bezoekt gaat mee met één van deze tours en kun je bijna overal in El Nido deze tours boeken.

Grote boten zijn niet toegestaan in de lagoons en zo hebben we de lagoons per kajak verkent. Liggend op onze kajak gingen we door een smalle doorgang. Eenmaal binnen was het prachtig en genoten we van al het moois om ons heen. Het is zo rustgevend om hier te kajakken en ik kan je vertellen; in het echt ziet het er nog tien keer mooier uit dan op de foto’s!

Scooter huren en naar Nacpan Beach.

Naast verschillende boottours naar de Bacuit Archipel, heeft El Nido nog heel wat meer te bieden. De leukste en goedkoopste manier om deze te bezichtigen, is door het huren van een scooter. Voor nog geen vijf euro per dag huur je een scooter. De wegen zijn niet heel druk, dus het is zeker een aanrader om het eiland verder per scooter te ontdekken. Wij besloten om richting Nacpan Beach te gaan en onderweg kom je langs prachtige rijstvelden, (verlaten) stranden en lokale dorpjes. Nacpan Beach is een mooi en breed zandstrand. Dit kilometers brede zandstrand is ongeveer 40 minuten rijden vanuit het centrum van El Nido. Hier vind je verschillende restaurants, waar je heerlijk kunt genieten van een verkoelende cocktail.

El Nido heeft mijn hart gestolen. Mocht je naar de Filipijnen gaan, dan zou ik iedereen aanraden om dit mooie eiland te bezoeken. Naast El Nido heb ik tijdens mijn rondreis door de Filipijnen nog andere mooie plekken ontdekt. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op en ik vertel je graag vol enthousiasme meer over de Filipijnen.

Geschreven door Mariska Bouwhuis op 1 maart 2023.