085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Waarom je in Mexico moet zijn geweest!

In September 2022 ben ik samen met mijn vriend van Schiphol naar Mexico gevlogen met de TUI Fly Dreamliner. Mijn eerste keer buiten Europa en meteen zo lang vliegen. De heenreis duurde ongeveer 10,5 uur, maar ondanks de lange vlucht viel het helemaal niet tegen gelukkig! We hadden ervoor gekozen om Comfort klasse te boeken, waardoor je net wat meer beenruimte hebt. Hierdoor zit je een stuk comfortabeler! Je krijgt oortjes om muziek te luisteren of series en films te kijken op het kleine tv schermpje voor je, zo gaat de tijd lekker snel. Ook was er keuze uit heerlijke maaltijden die we gedurende de vlucht twee keer kregen.

RIU Lupita

Na een lange reis kwamen we in de avond aan in Cancun en was het nog ongeveer een uur met de transfer naar Playa del Carmen waar wij verbleven in hotel RIU Lupita op basis van All-inclusive.

Het hotel is erg groot maar aan de andere kant ook weer kleinschalig, de complexen zijn namelijk niet hoog waardoor het een knus resort lijkt. We hadden een prachtige ruime kamer met een balkon met uitzicht op de tropische tuin. Het was erg heerlijk om wakker te worden tussen de vogelgeluiden en de Cozumel wasbeertjes lopen heel de dag gewoon rond op het resort tussen de mensen wat echt heel schattig was. Elke dag is er van 's ochtends tot in de avond rond 23:00 uur animatie voor jong en oud. Er is een hoofdzwembad waar veel gezelligheid is en er is nog een zwembad waar complete rust is. Vanuit RIU Lupita rijdt er elk half uur een shuttlebus tussen het hotel naar het centrum en het strand van RUI Lupita. Je kunt op een van deze stops uitstappen en je staat bijna midden op de 5th avenue in het centrum van Playa del Carmen of op het strand met ook hier All-inclusive verzorging. Het personeel is heel de dag aan het poetsen en aan het werk om je een fijn verblijf te geven waardoor het iedere dag super schoon is. Daarnaast zijn de inwoners erg vriendelijk en gastvrij!

Excursiemogelijkheden

In Mexico zijn er veel excursiemogelijkheden. De excursies zijn erg afwisselend, namelijk een actieve excursie zoals een snorkeltrip of het bezoeken van een hippie eiland . Daarnaast zijn er veel verschillende excursies waarbij je in de geschiedenis van de Maya's induikt. Deze kun je onder anderen bezoeken in Tulum of breng een bezoek aan één van de 7 wereldwonderen; Chitzen Itza. Je kunt ook mooie natuurparken bezoeken die gelegen zijn in de jungle en waar je verschillende dieren kunt spotten.

Excursie naar Mayadorp Tulum

Omdat wij een redelijk kort verblijf in Mexico (8 dagen, hadden we ervoor gekozen om twee excursies te doen. Wij zijn om 07:00 uur in de ochtend vertrokken met een busje naar het Mayadorp Tulum. Het is fijn om hier om rond 8:00 uur te zijn vanwege de hitte, maar ook vanwege de drukte die er anders is. Wij hebben hier prachtige foto's kunnen maken en mogen zien en horen hoe de Maya's hier hebben geleefd. Je ziet hier ook veel leguanen lopen en relaxen op stenen, het is een mooie omgeving!

Grand Cenote

Na een paar uurtjes hebben wij onze tocht voortgezet om af te koelen in de Grand Cenote in Tulum. Dit is een grot/inkeping in de grond met zoetwater wat erg blauw en helder is. Het is heilige plek voor de maya's, Zij geven aan dat een cenote een ingang is van de onderwereld.

We kregen allemaal een zwemvest aan en mochten toen de cenote gaan verkennen. Het is vrijwel helemaal open en een klein deel gesloten met ook mooi stalagmiet en stalactiet. Onder het gesloten stuk hingen er erg veel vleermuizen en om ze uiteindelijk te zien vliegen was erg gaaf om te zien. Ook zwemmen er kleine en grote schildpadjes rond die soms ook naar je toe zwemmen en net zoals ons genieten van het fijne water.

De excursies hebben veel indruk gemaakt op het prachtige land, maar ook vooral de cultuur van Mexico heeft ons doen verassen. Wij hebben verschillende keren de indrukwekkende volksdansen van Mexico mogen bewonderen en het is prachtig om te zien hoe zij de dans en de muziek voortleven in hun cultuur. De mensen zijn hier erg gastvrij en vinden het vooral leuk om jou kennis te laten maken met de Mexicaanse cultuur, maar ook het heerlijke eten. Al moet je hier wel van houden, maar onbeperkt nacho's met quacemole en salsa is naar mijn mening zeker niet verkeerd 😉.

De terugreis van Mexico naar Amsterdam was helaas in het donker, waardoor we van de tussenstop op Jamaica niks van hebben meegekregen. Doordat het een nachtvlucht was hebben we heerlijk geslapen en films gekeken. De tijd vloog voorbij en we zullen zeker nog eens meer van Mexico gaan bewonderen!

Adios Amigos!! 

Geschreven door receptionist Anna Pappas op 19 januari 2023.