085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Griekenland

Griekenland is één van de meest bezochte zonbestemmingen van Europa. Wij begrijpen helemaal waarom! Hoge bergen, blauwe zee, oude gewoontes, heerlijk eten en eeuwenoude geschiedenis, maakt Griekenland een fijn land. Door de duizenden eilanden en een groot vasteland heeft dit land een groot aanbod aan vakantiebestemmingen. Ga jij voor een stedentrip naar het historische Athene? Of kies je toch voor een relaxte strandvakantie naar Kreta?

Lees meer over Griekenland

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Griekenland

Griekenland 2

Griekenland is één van de meest bezochte zonbestemmingen van Europa. Wij begrijpen helemaal waarom! Hoge bergen, blauwe zee, oude gewoontes, heerlijk eten en eeuwenoude geschiedenis, maakt Griekenland een fijn land. Door de duizenden eilanden en een groot vasteland heeft dit land een groot aanbod aan vakantiebestemmingen. Ga jij voor een stedentrip naar het historische Athene? of kies je toch voor een relaxte strandvakantie naar Kreta?

Geschiedenis
Griekenland heeft een rijke geschiedenis. Op zowel het vaste land als op de Griekse eilanden, je vindt hier verschillende overblijfselen van diverse culturen. Het land heeft een zeer rijke historie. We zetten een top 10 van archeologische bezienswaardigheden op een rijtje:

  1. Delfi – Het orakel van Delphi 

  2. Meteora – kloosters op de hoge bergen 

  3. Olympia – Overblijfselen van de oude stad 

  4. Epidauros – Amphi- theater 

  5. Korinthe – Het kanaal van Korinthe 

  6. Achilleion – paleis van Keizerin Sissy op Corfu 

  7. Knossos – oude thempel van Kreta 

  8. Lindos – Oude stad op Rhodos 

  9. Sounio – Griekse tempel van Poseidon in Attika

  10. Akropolis – Tempel in Athene