085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland en de thuisbasis van duizenden jaren aan geschiedenis en cultuur. Dit eiland heeft voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar zon, strand, avontuur of traditionele dorpen tot weelderige olijfgaarden en prachtige baaien. Ontdek het allemaal en geniet van een onvergetelijke reis naar dit prachtige eiland.

Lees meer over Kreta

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland en de thuisbasis van duizenden jaren aan geschiedenis en cultuur. Dit eiland heeft voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar zon, strand, avontuur of traditionele dorpen tot weelderige olijfgaarden en prachtige baaien. Ontdek het allemaal en geniet van een onvergetelijke reis naar dit prachtige eiland. Hier zijn enkele hoogtepunten van Kreta die je niet mag missen tijdens je reis. 

Het Paleis van Knossos  

Ontdek de oude Minoïsche beschaving en de mythes en legendes van het eiland bij het paleis van Knossos. Dit paleis was eens de thuisbasis van de legendarische koning Minos en zijn labyrint van de Minotaurus. 

De Samariakloof  

Maak een wandeling door deze prachtige kloof die zich uitstrekt over 16 kilometer lang en op sommige plaatsen meer dan 500 meter diep is. De wandeling kan uitdagend zijn, maar het is zeker de moeite waard om de adembenemende natuurlijke schoonheid te bewonderen. 

De oude stad Chania  

Wandel door de charmante geplaveide straten van deze oude Venetiaanse stad, bewonder de kleurrijke architectuur en bezoek de Venetiaanse haven die dateert uit de 14e eeuw. 

Het eiland Spinalonga  

Bezoek dit kleine eiland voor de noordoostkust van Kreta en verken het Venetiaanse fort dat dateert uit de 16e eeuw en later werd gebruikt als een leprakolonie. 

Het strand van Elafonisi  

Ontsnap aan de drukte van de stad en bezoek het turquoise water en het zachte zand van Elafonisi, een prachtig strand dat bekend staat om zijn roze zand. 

De oude stad van Rethymno  

Wandel door deze prachtige oude stad, bewonder de Ottomaanse architectuur en geniet van de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.