085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Santorini

Het Griekse eiland Santorini staat bekend om zijn hagelwitte kerkjes met felblauwe koepels, zwarte lavastranden en Minoïsche opgravingen in Akrotiri. Het eiland is gelegen in de Egïsche Zee en maakt deel uit van de Cycladen. Tijdens een vakantie op Santorini geniet je van al het moois wat het eiland te bieden heeft. Struin door de smalle straatjes van de hoofdstad Fira, geniet van de Griekse zon op Red Beach of bezoek één van de wijnhuizen. Kun jij niet wachten? Boek je vakantie naar Santorini nu online bij Travelcenter de Wit.

Lees meer over Santorini

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Santorini

Het Griekse eiland Santorini staat bekend om zijn hagelwitte kerkjes met felblauwe koepels, zwarte lavastranden en Minoïsche opgravingen in Akrotiri. Het eiland is gelegen in de Egïsche Zee en maakt deel uit van de Cycladen. Tijdens een vakantie op Santorini geniet je van al het moois wat het eiland te bieden heeft. Struin door de smalle straatjes van de hoofdstad Fira, geniet van de Griekse zon op Red Beach of bezoek één van de wijnhuizen.

Santorini is een romantische vakantiebestemming. Wie na een vlucht van ca. 3 uur aankomt in één van de mooie hotels, resorts of appartementen die het eiland rijk is, waant zich in een vakantieparadijs!

Eilandhoofdstad Fira
In het Westen van het eiland ligt de eilandhoofdstad Fira. Fira is gebouwd op een circa 260 meter hoge klif, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de helderblauwe Egeïsche Zee. Daarnaast wordt deze stad gekenmerkt door blauwe koepelkerken en grotwoningen en door de smalle straatjes lijkt het net een doolhof. Hotels, cafés en restaurants hebben terrassen met een fantastische uitzicht, vooral met zonsondergang!

Verken het eiland per quad of motor
Een leuke en actieve manier om het vakantie eiland Santorini te ontdekken is per quad of motor. Het is de ideale manier, want je hebt alle vrijheid om te rijden waar je maar heen wilt. Daarnaast kun je vrijwel overal parkeren wat het een geweldig alternatief maakt voor een huurauto. Bezoek de romantische dorpjes Oia of Pyrgos en neem vervolgens een duik in de zee van de populaire Red Beach!

Het unieke strand: Red Beach
Red Beach is een strand gelegen in het zuiden van het Griekse Eiland Santorini. Het rode strand is één van de unieke stranden van Griekenland. De rode kleur komt van de rode vulkanische kliffen die door de jaren heen langzaam afbrokkelt. We raden aan om fijne schoenen aan te trekken, want op slippers is de route naar het strand niet zo eenvoudig.

Bezoek een wijnhuis
De assyrtiko-wijnen van de Griekse eilanden zijn geliefd vanwege hun unieke smaak. In plaats van dat wijnstokken normaal gesproken verticaal groeien, worden ze hier in manden op de grond gekweekt. Om de wijnhuizen te bezoeken kun je simpel de borden van ''wine roads'' volgen.