085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: 48 uur in de overweldigende stad Abu Dhabi!

Reisadviseur Nicky heeft Abu Dhabi leren kennen in slechts 48 uur. Graag vertelt zij meer over deze geweldige stad:
Gelegen in één van de Verenigde Arabische Emiraten ligt Abu Dhabi. Na een nachtvlucht van ca. 6,5 uur kwamen we vroeg in de ochtend aan. Na even vlug opfrissen in ons hotel gingen we de stad in. We hebben een bezoek gebracht aan het Etihad Aviation training. Hier wordt het personeel en studenten getraind voor in de luchtvaart.

Sheikh Zayed Grand Mosque

Na de training hebben we een bezoek gebracht aan de Sheikh Zayed Grand Mosque. De Sheikh Zayed Grand Mosque is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en is vernoemd naar de eerste president van het land. Op de wereldlijst staat deze mosque op plek zeven en ik begrijp helemaal waarom! De schitterende moskee heeft het grootste handgeweven tapijt en de grootste kroonluchter ter wereld. Daarnaast heeft het een adembenemende wit marmere binnenplaats versierd met edelstenen, bladgoud en bloemmotieven. Zeker een bezoekje waard!

Het Louvre

Het Louvre in Abu Dhabi is het dochtermuseum van het Louvre in Parijs. Het mooie complex bestaat uit een koepel van metalen sterren met 23 verschillende tentoonstellingsruimtes. Het museum heeft naast tijdelijke exposities, een permanente tentoonstelling die ''het verhaal van de mensheid'' laat zien. Na het bezoek aan deze bezienswaardigheden hebben we heerlijk gedineerd en zat de eerste dag er alweer op. 

De volgende dag naar Ferrari World.

De volgende dag hebben we snel ontbeten omdat we wederom een volle dag hadden gepland. We begonnen met een rondrit door de stad en brachten een bezoek aan het Radisson Blu hotel op Yas Island. In de nabije omgeving vind je een grote shopping mall met ruim 350 winkels, het bekende Ferrari World en het Yas Marina Circuit. Ferrari World is een attractiepark dat volledig in het teken staat van het bekende sportwagenmerk. Het is het grootste indoor pretpark ter wereld en heeft onder andere de snelst gelanceerde achtbaan ter wereld. Voor jong en oud zijn er diverse attracties. Direct naast Ferrari World ligt het Yas Marina Circuit. Hier wordt ieder jaar de formule 1 gehouden, waarbij wordt gestreden om de grote prijs van Abu Dhabi. Het circuit is gebouwd op een kunstmatig eiland in de stijl van Monaco gelegen aan diverse jachthavens. Een van de bochten van het circuit gaat onder het Yas Viceroy hotel door.

Dune Bashing

Na de lunch werden we opgehaald en meegenomen naar de duinen voor Dune bashing. Hierbij wordt er met een 4x4 terreinwagen met redelijke snelheid door de woestijn gereden. Je ervaart hierbij diverse manoeuvres omdat de duinen continu van vorm veranderen. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij een kamelenfarm en werden we afgezet bij een woestijnkamp waar we genoten van de zonsondergang. Bij dit tentenkamp kun je sandboarden, een henna tattoo laten zetten en jezelf als een local laten aankleden. Tijdens het diner kun je genieten van de prachtige sterrenhemel en word er geëntertaind door optredens van buikdanseressen. 

Laat in de avond werden we teruggebracht naar ons hotel en gingen we snel slapen. Helaas zat onze reis er alweer op en werden we de volgende ochtend vroeg gewekt om terug naar de luchthaven te gaan.  

Wil je meer weten over Abu Dhabi? Bekijk ons aanbod online of neem contact op met één van onze reisbureaus.

Geschreven door reisspecialist Nicky Coppens.