085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Mauritius, een verassend tropisch eiland in de grote Oceaan!

Afgelopen Augustus stapte wij het vliegtuig in van de KLM/Air France via Parijs naar het prachtige Mauritius. Na 13 uur kwamen we uitgerust aan, omdat we in de nacht reisden. We hadden besloten om een auto te huren en rond te trekken op het eiland. Mauritius is niet zo groot eiland, ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Maar om een goede indruk te krijgen van alle kanten van het eiland, boekten we op 3 verschillende plekken op het eiland een hotel. 

Oost of Noorden van Mauritius?

De oostkant van het eiland is rustig met schitterende stranden, het turquoise water en paradijselijke eilanden. Heerlijk om te relaxen, te duiken en te snorkelen.De noordkant kent bruisende badplaatsen zoals Grand Baie. Wat zo leuk is om in het noorden te zitten, is dat je van hieruit gemakkelijk naar de hoofdstad Port Louis kunt, naar de bekende botanische tuin van Pamplemousses. Die tuinen kregen haar oorspronkelijke naam van de Pamplemoussier - citrus plant - die werd ingevoerd door de Nederlanders, die Mauritius voor het eerst koloniseerden in de 17e eeuw. 

Aanrader: museum L'Aventure du Sucre

Museum L'Aventure du Sucre is een fascinerend museum dat de geschiedenis van de Mauritiaanse suikerindustrie verteld. Daarnaast krijgt je ook extra inzicht in de bredere geschiedenis van het eiland, met inbegrip van slavernij en rum productie.Verblijf in RIU Le Morne

In het Zuidwesten van Mauritius verblijven we in het adults-only hotel Riu Le Morne. Dit ligt op het meest westelijke deel Le Morne. Dit gedeelte van het eiland trekt heel veel wind- en kitesurfers. Hier kan je ook heel ver de zee in en zie je de branding op zeker een 1 km afstand van het strand. 

Als fijne afwisseling kun je van hieruit mooie excursies maken of, zoals wij het gedaan hebben, met de auto de omgeving verkennen. Aanrader: Een bezoek aan Black River Gorges National Park.

Black River Gorges National Park is een bergachtig park met diverse watervallen en veel inheemse planten en dieren. In dit gebied bevinden zich heel veel bewegwijzerde wandelroutes en een informatiecentrum. Een echte aanrader om hier een kijkje te nemen!

Coloured Earth in Chamarel

Ook niet ver van Le Morne kan je de Coloured Earth in Chamarel bewonderen. Niemand weet met zekerheid waarom deze golvende, duin-achtige heuveltjes zo variëren in kleur. Sommigen zeggen dat de zeven kleuren werden gevormd uit vulkanische as, die bij verschillende temperaturen afkoelden en werden afgezet. De Coloured Earths bij Chamarel zijn vooral adembenemend in de ochtend, als de zon op zijn helderst en de kleuren op hun diepst zijn. 

Al bij al heeft Mauritius mij verrast. De veelzijdigheid van het eiland gecombineerd met hele mooie, tropische zandstranden maakt dit een unieke zonvakantie bestemming. Er zijn hele goede hotels, meestal met eigen strand, heerlijk eten (mengelmoes van Franse, Indiase en creoolse keuken), gastvrije en vriendelijke bevolking. 

Geschreven door reisspecialist Marianne van Velthoven op 14-04-2023