085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: De charme van de Kanaaleilanden

In april ben ik met Sunair op studiereis geweest naar de Kanaaleilanden, waarbij we Jersey en Guernsey hebben bezocht. De Kanaaleilanden zijn prachtig met de Engelse tradities en een vleugje Franse charme. Je krijgt op je vakantie echt ‘the best of both worlds’. De eilanden kenmerken zich door schitterende kustlijnen, uitgestrekte zandstranden, mooie dorpjes en magnifieke vergezichten. Het is vooral ook de gemoedelijke sfeer en de ongerepte natuur die de Kanaaleilanden zo aantrekkelijk maken.

Aankomst op Jersey

De Kanaaleilanden liggen slechts op 2 uur vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Wij vlogen met British Airways via Londen naar Jersey, maar van eind april tot begin september zijn er één keer per week directe vluchten vanaf Rotterdam en Groningen. We verbleven twee nachten in Hotel Pontac House op Jersey. Dit is een toeristenklasse hotel met nette kamers en ontzettend lief personeel. Voor de deur is het strand dat bij eb verandert in een maanlandschap, wat erg bijzonder is om te zien.

Stadstour door Saint Helier

De eerste ochtend maakten we samen met een gids een stadstour door Saint Helier. Onze gids wist ons enorm veel te vertellen over de rijke geschiedenis van het eiland. Jersey ligt voor de kust van het Franse Normandië, maar valt wel onder Groot-Brittannië. Er wordt ook Engels gesproken. Ook hadden we een Scavenger Hunt, waarbij we de stad zelf konden ontdekken. Het is erg leuk om te slenteren door één van de vele straatjes van het centrum en dit af te wisselen met een gezellige pub. In de middag maakten we een eilandtour, waar we konden genieten van de natuur en de prachtige uitzichten. Ook bezochten we een aantal hotels.

Saint Peter Port, Guernsey

De volgende dag maakten we met de Condor Ferries de uur durende overtocht naar Guernsey. Dit eiland bestaat uit veel kleine dorpjes. Met de veerboot kom je aan in de hoofdstad Saint Peter Port. Deze havenstad ligt tegen een heuvel aangebouwd en kijkt uit over het kanaal. Guernsey is prachtig, met de fijne combinatie tussen de rust en natuur, en de gezellige pubs en winkels. Wij verbleven twee nachten in Hotel Duke of Richmond, een vier sterrenhotel met mooie chique ingerichte kamers, een goede service en een overheerlijk ontbijt.

We maakten een stadswandeling met een gids waardoor we een duidelijk beeld van de havenplaats kregen. Het heeft een van de grootste getijdeverschillen van de wereld, zodat bij eb vele bootjes droog liggen. Als je via de trappen naar boven wandelt, kom je langs Hauteville House, waar de negentiende-eeuwse schrijver Victor Hugo woonde. Een bezoek aan de Candy Gardens en het Kasteel Cornet zijn zeker aan te raden. Ook een bezoek aan de vele leuke pubs, restaurants en winkels mag niet ontbreken.

Eilandtour

Op onze tweede dag in Guernsey stond een eilandtour met de bus op het programma. Ondanks dat er regen was voorspeld was het een erg zonnige dag. Tijdens de tour stopten we bij prachtige uitzichtpunten langs de kust, met bunkers van de nazi's uit de Tweede Wereldoorlog. In Saint Andrew staat een bijzonder bouwwerk genaamd Little Chapel, een minikerk met een bonte verzameling schelpen, stenen en scherven. In de middag bezochten we nog een aantal hotels waaronder The Old Government House Hotel, waar wij een geweldig 3 gangen menu voorgeschoteld kregen.

De charme van Jersey en Guernsey

Ik vind zowel Jersey als Guernsey erg mooie eilanden met beide een fijne sfeer en prachtige routes. Je kan beide eilanden goed met de bus verkennen en/of prachtige (klif)wandelroutes lopen. Een huurauto is ook een goede optie, maar let erop dat je geen grote auto huurt in verband met de smalle wegen. Ten oosten van Guernsey liggen nog twee Kanaaleilanden die een stuk kleiner zijn: Sark en Herm. Vanaf Guernsey zijn deze per veerboot te bezoeken en dat is zeker de moeite waard. 

Ben je benieuwd geworden naar deze bestemming? Neem vooral contact met ons op! 

Geschreven door Petra Martens op 3 mei 2024
Bekijk al onze reisadviseurs