085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Betoverend Marrakesh: Een stedentrip vol avontuur en smaakvolle ontdekkingen

Het is natuurlijk belangrijk om af en toe te ontsnappen. Daarom besloot ik om samen met mijn vriendinnen een stedentrip te maken naar het betoverende Marrakesh. Deze Marokkaanse stad staat bekend om zijn levendige cultuur, prachtige architectuur en heerlijke keuken. In deze blog neem ik je graag mee op onze avonturen en de bijzondere plekken die we hebben bezocht tijdens onze stedentrip.

Marrakesh

Fietstour met Baja Bikes: Ontdekken op Twee Wielen

Onze eerste dag begon met een fietstour georganiseerd door Baja Bikes. Met een lokale gids aan onze zijde verkenden we de levendige straten van Marrakesh op de fiets. We reden door smalle steegjes, passeerden kleurrijke markten en ontdekten verborgen plekjes die we anders nooit zouden hebben gevonden. Het was een geweldige manier om de stad te leren kennen en te genieten van de authentieke sfeer die Marrakesh te bieden heeft.

Medina en Souks

Geen reis naar Marrakesh is compleet zonder een bezoek aan de bruisende Medina en de vele souks. We waanden ons in de smalle straatjes gevuld met kleurrijke kraampjes. Ze verkochten hier geurige kruiden, tapijten, sieraden, traditionele kledingstukken en leuke souveniers. We onderhandelden met vriendelijke verkopers en kochten leuke souvenirs om mee naar huis te nemen.

Ben Youssef Madrasa: Een Historische Schat

Een andere plek die we bezochten was de Ben Youssef Madrasa, een oude koranschool die teruggaat tot de 14e eeuw. Midden in de Medina vind je het indrukwekkende meesterwerk wat prachtige mozaïeken en een mooie binnenplaats heeft. Je kunt bij de entree een kaartje kopen en dit kost 60 dirham (omgerekend ca. €5 euro), maar is zeker een bezoek waard!

Ouzoud Watervallen: Een Adembenemend Natuurspektakel

Een hoogtepunt van onze reis was ons bezoek aan de Ouzoud watervallen. Deze majestueuze watervallen, gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van Marrakesh, zijn een waar natuurwonder. We wandelden langs kronkelende paden omgeven door weelderig groen, terwijl je het geluid van de waterval al hoorde. Het was een betoverende ervaring om te genieten van de prachtige watervallen. We waren het er allemaal over eens: de Ouzoud watervallen zijn een absolute aanrader voor iedereen die Marrakesh bezoekt!

Restauranttip: L'Mida en La Trattoria

Tijdens onze reis hebben we verschillende restaurants bezocht. Twee restaurants sprongen er voor ons uit: L'Mida (foto 1 t/m 3 hierboven) en La Trattoria (foto 4 t/m 7 hierboven). L'Mida verraste ons met heerlijke Marokkaanse gerechten, van tajines tot couscous, geserveerd in een gezellige en levendige sfeer op een leuke rooftop. Daarnaast brachten we op onze laatste avond een bezoek aan La Trattoria, waar we werden getrakteerd op verrukkelijke Italiaanse gerechten met een Marokkaanse twist. De combinatie van smaken en de gastvrije sfeer maakten onze ervaring echt onvergetelijk. Daarnaast was de locatie ook geweldig!

Marrakesh is een echte aanrader!

Onze stedentrip naar Marrakesh was een avontuur vol ontdekkingen en hebben leuke herinneringen gemaakt. Van de levendige Medina en de betoverende souks tot de adembenemende Ouzoud watervallen en de historische Ben Youssef Madrasa. Marrakesh is echt een bestemming die alle zintuigen prikkelt en je hart steelt.

Geschreven door Mariska op 22 juni 2023.