085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

One Happy Island!

Last minute een vakantie boeken blijkt, zeker na de corona golf, een lastig item. Veel accommodaties zitten vol of zijn onbetaalbaar. Gelukkig was Floor van Travelcenter de Wit in Heesch er om met ons mee te denken voor een mooi plan B. En dat werd gevonden, namelijk: Aruba!


Over Aruba

Aruba staat natuurlijk bekend als een tropisch paradijs met zon, zee en strand, maar Aruba is veel meer dan dat. Aruba heeft een prachtig natuurgebied waar je verschillende (wandel)tochten kunt maken. Daarnaast is er genoeg keuze voor diverse avontuurlijke excursies, in het westen van het eiland kun je goed snorkelen, er zijn adembenemende uitzichtpunten en er zijn ook nog eens schitterende stranden! Het hele jaar door is de temperatuur (overdag) rond de 30 graden en na zonsondergang daalt de temperatuur meestal niet onder de 25 graden. Een huurauto is zeker geen overbodige luxe om dit mooie eiland te leren kennen. Het verkeer is er erg rustig en er zijn geen stoplichten op het eiland. Ook kun je in Oranjestad bijna overal makkelijk én gratis parkeren wat natuurlijk ideaal is als je het eiland wilt ontdekken.

Hoogtepunten en aanraders:

Richting het noorden

Palm Beach ligt aan de westkant van het eiland. Dit strand is in trek bij de Amerikanen en hier vind je veel resorts. Wij zijn niet zo van toeristische en drukke plekken en besteden hier daarom niet te veel tijd.  We benoemen dit strand toch, omdat hier een klein barretje zit die heerlijke fruitsalades, pokebowls en smoothies verkoopt. Je vindt Eduardo’s Beach Shack ter hoogte van Playa Linda Beach Resort. Genieten van het witte zand onder je voeten en een heerlijke snack is natuurlijk een win-win situatie! Rijd je verder naar het noorden, stop dan bij de stranden Tres Trapi en Boca Catalina. Hier kun je dichtbij de kust schitterend snorkelen! Ook heb je hier een grote kans om pelikanen te spotten. Ga je nog iets noordelijker, maak dan een stop bij het volgende strand: Arashi. Hier zit een gezellige beachbar waar je even af kunt koelen met een verfrissend drankje. Vervolg je route naar het California Lighthouse. Dit is de welbekende vuurtoren van Aruba. Voor een paar dollar kun je de vuurtoren beklimmen en heb je een uitzicht over het gehele eiland. Maar… ook zonder entree heb je hier een prachtig uitzicht. Onze laatste stop was de Alto Vista Kapel. Dit is een klein kappelletje dat zich bevindt tussen de typische Arubaanse cactussen. Alleen al de route ernaartoe brengt je direct in de vakantiemodus.

Richting het zuiden:

San Nicolas is de verrassing van het eiland. Tot enkele jaren geleden was dit een stadje wat in verval was geraakt, tot de organisatie Aruba Art Fair in 2016 met het idee kwam om de stad een boost te geven door middel van street art. Kunstenaars van over de hele wereld hebben eraan meegewerkt en het resultaat mag er zijn! Bij het toeristeninformatiecentrum vlakbij het centrum kan je een plattegrond halen waarop alle kunstwerken staan benoemd, zodat je zeker weet dat je geen kunstwerk mist. Vanaf Sint Nicolas is het circa 15 minuten rijden naar Baby beach: één van de mooiste stranden van Aruba met helderblauw water en wit zand! Bij dit strand vind je bar & restaurant Rum Reef waar je kunt lunchen of dineren en een plons kan nemen in het zwembad. Hier heb je ook een prachtig uitzicht op de zee en het strand!

Ben je op zoek naar andere mooie stranden op Aruba? 

Dit zijn onze favorieten:
- Eagle beach; langgerekt strand met parasols, watersportmogelijkheden en zeer kindvriendelijk.
- Manchebo beach; prachtig wit en breed zandstrand met verschillende restaurantjes.
- Divi beach; een wat kleiner strand met opties voor ligbedden en parasols.
- Mangel Halto; gelegen tussen de mangrove en goede snorkelspot.

Wil je meer zien van de natuur?
Breng dan een bezoek aan het Arikok National Park. Dit is de schat van Aruba! Je vindt hier prachtige landschappen waar je doorheen kan rijden, wandelingen kunt maken, grotten kunt bezichtigen en verschillende excursies kunt doen. Een entreekaartje kost ongeveer 10 euro per persoon en de opbrengst hiervan gaat volledig naar het onderhouden en behouden van het park en de dieren. Wij hebben rondgereden met een huurauto en dat was op de meeste plekken prima te doen!

Oranjestad

Wat je op Aruba ook niet mag overslaan is een bezoek aan de hoofdstad Oranjestad. Het is maar een klein stadje, maar alleen al de kleurrijke huizen geven je een heerlijk vakantiegevoel. Vanaf het busstation vertrekt er ieder half uur een kleurrijke tram die je door het stadje heenrijdt. Je kan op elk willekeurig station in of uitstappen. Op deze manier heb je het stadje zo gezien!

Aan de waterkant van Oranjestad vind je het Atlantis Submarines. Je kan hier een excursie boeken, waarbij je op een echte onderzeeër stapt en tot wel 40 meter diep een kijkje in de onderwaterwereld kunt nemen. Als je geluk hebt zie je zelfs zeeschildpadden. Het is geen goedkoop uitje, maar wel elke euro waard als je gaat voor deze bijzondere ervaring. Zelfs als je veel duik of snorkelervaring hebt is dit een totaal andere beleving.


Tot slot de laatste tip: Bezoek de Casibari rockformations. Aan beide kanten van de weg vind je hier gigantische rotsformaties. Je moet er even voor naar boven klimmen, maar je krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Zo heb je zicht over bijna het gehele eiland! Kortom, Aruba heeft veel meer te bieden  dan alleen zon, zee en strand. Het motto is niet voor niets: One happy island!

Zelf Aruba ontdekken en genieten van Caribische zon? Bekijk dan ons aanbod.

Instagram: @lindeontdekt

Geschreven door Linde Ontdekt op 24 juli 2022.