085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: De Italiaanse charme van Bormio

Afgelopen maart ben ik op studiereis geweest naar het prachtige Bormio, gelegen in Noord-Italië. Onze reis begon met een korte vlucht met EasyJet van Amsterdam naar de luchthaven Milaan-Malpensa, waar het zonnige weer en de heerlijke geur van Italiaanse pizza ons verwelkomden.

De reis van Milaan naar Bormio

Tijdens de drie uur durende busreis van Milaan naar Bormio hadden we een prachtig uitzicht over het Comomeer en de bergen. Onderweg stopten we bij een gezellig en karakteristiek hotel en restaurant, dat een erg leuke onderbreking was van de reis. Naast de busreis is het ook mogelijk om met de trein of een huurauto om vanuit Milaan naar Bormio te reizen, afhankelijk van je voorkeur. 

Het authentieke historische centrum van Bormio

Bij aankomst in Bormio, was ik meteen onder de indruk van hoe mooi en authentiek het is. De oude gebouwen zijn prachtig en zorgen voor een echte vakantiesfeer. We werden warm ontvangen en kregen een interessante presentatie over Bormio en de Olympische Winterspelen die hier in 2026 zullen plaatsvinden. Daarna wandelden we samen met een gids een stadstour, waarbij we het historische centrum van Bormio ontdekten. In dit levendige centrum blijf je je ogen uitkijken door alle mooie oude gebouwen, vele kerken en knusse steegjes. Na de stadstour kwamen we aan bij het ontzettend mooie San Lorenzo Hotel, waar we genoten van een heerlijk diner. 

Een geweldige sneeuwactiviteit: snowshoeing!

De volgende dag werd ik wakker en zodra ik uit het raam keek zag ik dat het sneeuwde! Er stond een erg leuke activiteit op de planning, namelijk 'snowshoeing'; een sneeuwwandeling met sneeuwschoenen. Dit was erg leuk en ontspannen! Ik heb onwijs genoten van de prachtige uitzichten, mooie natuur en de rust. Het was een verrassend leuke activiteit met uitdagende wandelpaden. Na deze sneeuwwandeling hebben we genoten van een heerlijke Italiaanse lunch op 3000 meter hoogte. Het restaurant had een 360 graden uitzicht, dus dit was echt genieten! Naast de sneeuwwandeling die wij hebben gedaan, is er nog een groot aanbod aan andere sneeuwactiviteiten, zoals een fietstocht met een fatbike, een rit met een huskyslee, en veel meer!

The Wellness Mountain

Bormio wordt niet voor niets 'The Wellness Mountain' genoemd; in Bormio vind je drie verschillende spa's met thermaal water dat rechtstreeks uit de bergen komt. Het historische QC Therme Bagni Vecchi is een prachtig historisch gebouw met een geweldige infinitypool die adembenemend uitzicht biedt. Daarnaast is QC Terme Bagni Nuovi een andere spa met vele mogelijkheden, en Bormio Terme is perfect voor gezinnen, dankzij de zwembaden en wellnessruimtes voor de kleintjes. 

Sunny Valley Kelo Mountain Lodge

Wat ik zeker zou aanraden, is een bezoek aan Sunny Valley Kelo Mountain Lodge. Je komt er met een rit in de snowcat, wat op zich al een leuke ervaring is. Deze brengt je via de piste naar boven, waar Kelo Mountain Lodge op 2700 meter hoogte te vinden is. Wij deden dit 's avonds en eenmaal boven genoten we van een heerlijk aperitief in een echte iglo. Later volgde een heerlijk diner in het restaurant van Sunny Valley, waar 's avonds een prachtige sterrenhemel te zien was.   

Wijnproeverij bij Tenuta La Gatta

Een bezoek aan Italië zou niet compleet zijn zonder een wijnproeverij. We hebben wijngaard Tenuta La Gatta bezocht, waar we een rondleiding kregen en mochten genieten van een heerlijke wijnproeverij.  

Een geweldige bestemming voor de winter én zomer

Bormio is echt een bestemming die zowel in de winter als in de zomer erg veel te bieden heeft. Of je nu per auto of vliegtuig reist, Bormio is goed bereikbaar en belooft een onvergetelijke ervaring. Wil je meer weten over deze prachtige plek? Aarzel niet om contact met me op te nemen!   

Geschreven door reisadviseur Nikki van Schijndel op 29 maart 2024
Bekijk al onze reisadviseurs