085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Ontdek de prachtige en culturele stad Praag.

Graag vertel ik jullie over het prachtige Praag, één van mijn favoriete steden! Ik ben nu twee keer in Praag geweest, de eerste keer was het een studiereis met de bus naar Praag en de laatste keer was in 2018 waarbij we in ongeveer 1.5 uur van Eindhoven naar Praag vlogen. Met een privétaxi ben je in ongeveer 30 minuten (16 kilometer) in het hart van de stad. Het is erg prettig om in een accommodatie verblijven gelegen in het oude centrum. Naast dat er een groot overdekt winkelcentrum in de buurt ligt is het tevens heel centraal gelegen van alle bezienswaardigheden. Vanuit hier hebben wij bijna alles te voet gedaan. 

De beste reistijd voor een tripje naar Praag is tussen juni en september. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 15°C en het regent ongeveer 33% van de tijd in september. Wij zijn in september geweest en hadden het geluk dat we prachtig weer hadden. Maar mocht je van kerstmarkten houden, is Praag zeker ook aan te raden!

Excursie tip: Fietstocht

Een echte must-do in Praag is om met een Nederlandstalige gids door het prachtige Praag te fietsen. Een aanrader is de 2 uur durende fietstocht langs de oost en westzijde van de Moldau en door het historische centrum. Er wordt in het Nederlands verteld over de stad, de gebouwen, het leven en natuurlijk ook over het heerlijke eten wat Praag heeft te bieden. 

Excursie tip: Boottocht

Een boottocht over de Moldau mag niet ontbreken. Je vaart in een klein rondvaartbootje onder de bekende Karelsbrug en je ontdekt op een rustige relaxte manier met een drankje erbij de prachtige gebouwen. Tijdens deze tocht wordt er van alles in het Engels verteld over de prachtige culturele stad. 

Excursie tip: Petrin Heuvel

Je kunt de top van de Petrin Heuvel te voet bereiken, maar omdat deze heuvel best stijl is kun je ook met een leuke alternatief gaan, namelijk een kabelbaan. Met een kabeltreintje klim je langzaam naar boven. Het uitzicht is de klim wel absoluut waard, maar waarom zou je lopen als de kabelbaan zo veel gemakkelijker is. Op de top van de heuvel ligt een spiegeldoolhof, een kerk, een observatorium met een telescoop, een mooie rozentuin en de Petrin Observatietoren. Let wel op als je de kabelbaan neemt dat je kaartje (die maar een bepaalde tijd geldig is) nog geldig is als je ook weer terug naar beneden wilt gaan met dit vervoersmiddel. Hier wordt streng op gecontroleerd dus ben gewaarschuwd!

Stadsdelen van Praag

In Tsjechië zijn de prijzen over het algemeen veel lager dan bij ons in Nederland alleen voor Praag kun je de prijzen aanhouden die wij hier betalen. Praag is verdeeld in een oud en nieuw stadsdeel, de oude stad heeft smalle straatjes en grote pleinen en de nieuwe stad heeft een trendy uitgaansleven en vele winkels. De bouwstijlen wisselen elkaar af in gotiek, barok etc. met daarbij de monumentale kastelen, paleizen, bruggen en kerken. Enkele mooie bezienswaardigheden zijn de Joodse wijk Josefov, het Astronomisch uurwerk, de Praagse Burcht, Het Nationaal museum en de Sint-Vituskathedraal. 

Ik hoop dat je door mijn informatie helemaal in de stemming bent gekomen om zelf deze prachtige veelzijdige en kleurrijke stad te ontdekken, te voelen en te proeven! Heb jij interesse in deze bestemming neem dan hier een kijkje voor onze aanbod.


Geschreven door reisspecialist Astrid Verhoeven op 4 feburari 2020.