085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Namibië, Botswana en Zimbabwe ontdekken op 4 wielen, een onvergetelijk avontuur.

Na een onvergetelijk avontuur in Namibië, Botswana en Zimbabwe, samengesteld door de deskundige touroperator Best of Travel van Travelcenter de Wit, keert Debbie de Kock volledig tevreden terug. Laat haar je meenemen op een reis door adembenemende landschappen, ontmoetingen met wilde dieren en het ervaren van gastvrijheid in deze prachtige bestemmingen. Lees verder en ontdek haar reiservaringen en de indrukken die deze op haar hebben achtergelaten! 

“ Goh Ad, we willen graag 4 weken ergens op de wereld een avontuurlijke reis maken, wil je met ons meedenken? “ Nou, dat is gelukt! Na alle continenten zo’n beetje te hebben doorgenomen zijn we uitgekomen bij Namibië, Botswana en Zimbabwe. Per 4 wheeldrive met daktent nog wel! 

Een ontdekkingstocht door de ongerepte natuur van Namibië

Geland op de hoofdstad Windhoek hebben we ruim 3 weken met z’n tweetjes echt heel Namibië gehad. Het op een na dunst bevolkte land van de wereld, 20 x groter dan Nederland en maar 2,5 miljoen mensen. Een wegennetwerk wat vooral bestaat uit dirtroad (gravel/zand, lees; stof, heel veel stof) en waar je echt honderden kilometers helemaal niets tegenkomt.  

Lijkt saai, maar de uitzichten, de prachtige luchten, de bergen, de woestijn, de Canyon, de Savanne, de watervallen en heel veel wilde dieren… Niet te geloven wat een moois er op ons pad kwam gedurende die vele kilometers die we reden! Juist omdat je je alleen op de wereld waant krijg je oog voor al dat moois wat moeder natuur daar nog zo ongerept heeft gelaten.  

De afwisseling van landschappen is enorm! 

Betoverende safari's en adembenemende uitzichten

In Namibië bevindt zich de Kalahari Woestijn met daar omheen de Savanne, daar hebben we prachtige safari’s gedaan. Zowel met de jeep als per paard. We verbleven op een campsite waar we voor het eerst 2 nachten in onze daktent op de auto verbleven. Om nooit te vergeten! 

Ook bezochten we de Fish River Canyon in het zuiden van Namibië (na de Grand Canyon de grootste van de wereld). Wat was deze immens groot en wat voelden we ons daar nietig. De zonsondergangen daar zijn om nooit te vergeten. Elke dag anders maar, telkens weer mooi. De natuurwonderen van Namibië

De gigantische Namib Woestijn met een lengte van wel 2000 km met het prachtige de Sesriem Canyon en de Sossusvlei. We hebben de Big Daddy (één van de hoogste zandduinen daar) beklommen en zijn in een luchtballon bij zonsopgang over de woestijn gegaan, het leek wel een maanlandschap! En bij de landing stond er een champagne ontbijt voor ons klaar, onvoorstelbaar gewoon. Ook gingen we op de mountainbike door de stad Aus door de bergen, wat voelden we ons nietig tussen die grootse bergen. 

Van kust tot wildernis

Via de Atlantische kust bij de stad Swakopmund gingen we naar het prachtige Twyfelfontein. Daar deden we een hike in de vroege ochtend met zonsopgang, en opnieuw een safari met weer heel veel andere dieren en uitzichten. Zo waren we uitgekomen in het noorden, in het enorme Etosha National Park. Hier deden we een safari van een dag, waarbij zo’n beetje alle dieren voorbijkwamen. Het verveelt nooit om ze zo dichtbij te spotten! 

Van de groene Caprivistrook tot de majestueuze Victoria Falls

Daarna gingen we door naar de Caprivistrook, hier zagen we de grote Okavango rivier en constateerde we dat het weer groen is door al het water wat daar stroomt! We overnachtte in de tent naast de rivier met aan de overkant Angola waardoor onze telefoons telkens een uur versprongen omdat we op een andere tijdlijn verbleven. Uiteindelijk zijn we via Botswana bij de Victoria Falls in Zimbabwe uitgekomen (een van de 7 wereldwonderen). ’s Nachts hoorde je het water bulderen en de locals vertelden ons op de grond te slapen om het denderen van het water te kunnen voelen! We zijn naar Zambia gewandeld, over de brug bij de Vic Falls. Midden op de brug sta je dan in Zim(babwe)Zam(bia), wederom een prachtige ervaring. 

Onder de Afrikaanse Sterren

Al die vier weken verbleven we afwisselend in mooie lodges of onze daktent, maar hoe mooi de lodges ook waren (ze waren echt prachtig), de ervaring van kamperen in dat land staat bij ons met stip op nr.1. Dat was echt fantastisch! Wakker worden of inslapen met geritsel van wilde paarden, snavels van struisvogels, en knisperende stokstaartjes. Wakker worden van de zon en zelf op een gaspitje je bekertje koffie maken en genieten van waar je bent. ’s Avonds de braai aan, je vleesjes bakken met een lampje op je hoofd en slapen met gezang van een groepje locals ergens aan de overkant van de rivier.  

 Een onvergetelijke reis door natuur en gastvrijheid

De rust van het uitgestrekte land met zoveel dieren, de ontzettend vriendelijke mensen, het rijden in die grote auto met je hele huis op het dak en in de achterklap, de luchten, de prachtige altijd veranderende luchten met alle kleuren van de regenboog zijn om nooit meer te vergeten. 

Ons hoofd ging uit en onze zintuigen aan, missie geslaagd. Meer dan geslaagd… 

Debbie de Kock, 21-06-2023 Wil jij ook zo'n mooie reis maken? Wist je dat Best of Travel, de eigen interne touroperator van Travelcenter de Wit, gespecialiseerd is in het organiseren van onvergetelijke reizen over de hele wereld? Of je nu droomt van een indrukwekkende safari in Tanzania, het ontdekken van de prachtige cultuur en tempels van Thailand of het avontuur aan gaat in de jungle van Costa Rica, Best of Travel zorgt ervoor dat jouw reis perfect gepland en georganiseerd is. Bezoek onze website of kom langs bij Travelcenter de Wit voor meer informatie en laat ons jouw droomreis werkelijkheid maken! 

Best of Travel

085 2018466