085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Vijf must-do's in Nieuw-Zeeland

In augustus heb ik een maand lang door het prachtige Nieuw-Zeeland gereisd. Eigenlijk zou iedereen minimaal één keer in zijn leven deze bestemming moeten bezoeken. Helaas houdt de 30 uur durende reis veel mensen tegen. Maar dat is het meer dan waard! In deze blog deel ik graag de vijf must-do activiteiten tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland. 

Heli Hike Franz Josef Glacier

De Heli Hike was iets waar ik enorm naar heb uitgekeken, maar of we dit daadwerkelijk konden gaan doen bleef tot een uur van tevoren de vraag, omdat het erg weersafhankelijk is. Nadat we onszelf goed hadden ingepakt met thermokleding en onze uitrusting compleet was, konden we vertrekken richting de helikopter. De helikoptervlucht is al een heel avontuur op zich, net als de landing midden op de gletsjer tussen de bergen, wauw! En dan was de hike nog niet eens begonnen. We hebben circa drie uur met een gids de gletsjer beklommen. Met spikes onder onze schoenen waanden we ons een pad over, tussen en onder het ijs door. Echt een once in a lifetime experience die ik nooit zal vergeten! 

Milford Sound Cruise

De route naar Milford Sound is al een hele beleving op zich. Deze prachtige bergweg loopt dood in Milford Sound, waar je alleen nog maar over het water verder kan, per kajak of boot. Wij namen de vroegste boot op de ochtend, om zo de menigte voor te zijn, en dit kan ik zeker aanraden. Met de draaiende motor op de achtergrond genoten we van de rust en de prachtige uitzichten. Onderweg kwamen we zelfs nog dolfijnen en zeehonden tegen. Onze dag kon niet meer stuk! 

Tongariro Crossing

Na al diverse lange wandelingen te hebben gemaakt, gingen wij de uitdaging aan om de Tongariro Crossing te lopen. Deze wandeling wordt gezien als een van de meest spectaculaire wandelingen van Nieuw-Zeeland. De tocht van 19,4 km gaat over een vulkanisch terrein welke is ontstaan door uitbarstingen van de Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro. Gemiddeld duurt deze wandeling zo'n zeven uur, maar omdat het winter was hadden we ons er al op voorbereid dat het langer zou duren. Het weer verandert voortdurend en helaas trok het tegen de middag helemaal dicht, waardoor we de rest van de tocht geen hand voor ogen zagen. En of dat nog niet genoeg was, kwamen we ook nog in een sneeuwstorm terecht. Het leek wel of we op Antartica liepen. Na bijna negen uur kwamen we aan bij het eindpunt. We did it! 

Kajakken in het Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar zeker een bezoek waard. Het heeft prachtige goudgele stranden, dichtgegroeide bossen, watervallen en grotten. Het park is alleen te bereiken per speedboot en er zijn diverse wandelpaden aangelegd. De leukste manier om het park te ontdekken is per kajak. Vanaf het water blijf je je verbazen over deze mooie omgeving.

Green Shell mosselen eten in Coromandel

Wie niet houdt van vis kan dit stukje overslaan. Maar de echte visliefhebbers die Nieuw-Zeeland bezoeken mogen Coromandel Town echt niet overslaan! Dit is het thuis van de Green Shell mosselen. Ze zijn zo groot dat je ze niet in één keer in je mond kan doen, en de schelp is prachtig. De mosselen worden op diverse manieren bereid en ze zijn stuk voor stuk heerlijk. 

Een droombestemming die alles te bieden heeft

Na een maand vol avonturen en onvergetelijke ervaringen, kan ik volmondig bevestigen dat Nieuw-Zeeland een droombestemming is die werkelijk alles te bieden heeft. Van het trotseren van de ruige gletsjers tot het rustig peddelen in het gouden licht van het Abel Tasman National Park, elke activiteit bracht zijn eigen unieke schoonheid en uitdagingen met zich mee. De Heli Hike op de Franz Josef Glacier bood ons adembenemende uitzichten die je nergens anders op aarde vindt, terwijl de cruise door Milford Sound een serene ontmoeting met de natuur was, compleet met dolfijnen en zeehonden. Voor iedereen die twijfelt: de lange reis naar dit prachtige land is elke minuut waard. Het is een plek waar de natuur nog ongerept is en waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. 

Geschreven door Ilse Lunenburg – Dortmans
Bekijk al onze reisadviseurs