085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Ontdek Sevilla; het temperamentvolle Spanje!

Ga jij binnenkort deze mooie stad, ook wel het openluchtmuseum genoemd, verkennen? Dan heb ik nog een aantal leuke tips! Een aantal jaren terug heb ik de imposante hoofdstad van Andalusië en de bakermat van de flamenco, namelijk Sevilla mogen bezoeken. De mix van Spaanse en Moorse invloeden heeft mij echt betoverd. Laat je onderdompelen in de mysterieuze cultuur van deze stad en ontdek tijdens een stadswandeling de culturele schatten van Sevilla. 

In slechts 3 uurtjes vliegen ben je op de plaats van bestemming. De beste reistijd voor Sevilla in de regio Andalusië zijn de maanden april t/m juni en september t/m oktober. Ook in onze winter is het klimaat nog aangenaam en geschikt om de stad te bezoeken.


Accommodatie TIP!

Gelegen in het centrum en op loopafstand van talrijke historische bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden ligt Hotel H10 Corregidor Boutique. Dit is een mooi sfeervol hotel dat gebouwd is rondom een typische Andalusische patio met fontein. Samen met de verzorgde kamers en het uitgebreide ontbijtbuffet, is dit hotel een echte aanrader!

Real Alcázar

De prachtige Real Alcázar is een absolute must om te zien. Om je alvast een handje te helpen met het Spaans: Alcázar betekent paleis, en Real betekent koninklijk. Oftewel dit is het koninklijke paleis van Sevilla, en koninklijk is het inderdaad! In 1987 is dit bijzondere paleis op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. De bouwstijl is Moors en werkelijk sprookjesachtig met prachtig gekleurde mozaïek van binnen en een indrukwekkende tuin van buiten. De bovenste verdiepingen worden door de koninklijke familie nog steeds gebruikt en het paleis is hun officiële verblijfplaats wanneer zij in Sevilla zijn.

Flamenco show

Wat niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Sevilla is de Flamenco show El Palacio Andaluz. Deze unieke show met de grootste cast van dansers, gitaristen, zangers en kleppers is een waar spektakel. Door de verschillende stylen flamenco’s en de bewerking van de opera Carmen is dit een ware beleving! Je kunt deze show dagelijks bewonderen om 21.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Onmiskenbaar voor Sevilla zijn de vele paard-en-wagens. Dit is een ideale manier om de stad met al haar groen, pracht en praal te leren kennen. Ook vanaf het water met een riviercruise kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Dwalend door straatjes en steegjes ontdek je de schitterende tuinen, vele winkeltjes en talloze restaurantjes. Geniet van de lekkerste tapas in Taberna Coloniales! Ervaar de sfeer van de flamboyante Spaanse levensstijl.

Sevilla is een geweldige stad waar je ogen te kort komt. Wil je graag meer informatie ontvangen? Maak dan snel hier een afspraak of bekijk ons aanbod online!

Geschreven door Natasja van Leeuwen op 8 juni 2020.