085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Blog: Het prachtige eiland Zakynthos

In de zomer van 2022 heb ik samen met mijn vriend het Griekse eiland Zakynthos (ook bekend onder de naam Zante) bezocht. Dit leuke eiland kun je op verschillende mogelijkheden ontdekken en hier vertel ik je graag meer over!

Het populaire: Shipwreck Beach

In het noordwesten van Zaykynthos ligt Navagio, dat ook wel bekend staat als Shipwreck beach. Je kunt maar op één manier naar het Shipwreck en dat is per boot. Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend aanwezig bent om de drukte te vermijden. Het aanbod van transfers en excursies naar Shipwreck Beach is erg groot en kun je overal op het eiland regelen.


Bezoek Zakynthos Stad

Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland. Bezoek tijdens je trip ook zeker het pittoreske en historische Dionysios Solomos plein en Agios Markos plein. Op deze pleinen vind je talloze gezellige restaurantjes en bovendien trendy bars. Het is hier eigenlijk de gehele dag gezellig en druk maar mijn voorkeur gaat uit om in de avond de stad te bezoeken  omdat de pleinen, restaurants en bars dan erg leuk verlicht zijn. Het gepingel van Griekse muziek is dan ook te horen. Een echte aanrader!

Het prachtige Cameo Island

Een bezoek aan Cameo Island mag niet ontbreken. Het eiland is bereikbaar via een houten brug vanaf het dorpje Agions Sostis. Het is erg leuk om daar te snorkelen door het heldere zeewater. Wij moesten €5 per persoon betalen om het Eiland te betreden. Er wordt dan ook een foto van je gemaakt die je uiteindelijk krijgt in een sleutelhanger.

Het eiland verkennen per quad!

Tijdens onze trip hebben wij een eigen quad en boot gehuurd. Met de quad zijn we het gehele eiland rondgereden om de mooie stranden te bekijken zoals:

☀️Xigia beach: een natuurlijk kuuroordstrand De geur van zwel komt je tegemoet maar ze beweren dat je door het collageen in het water een aantal jaar jonger oogt 😉

☀️Dafni beach: gezellig strand met meerdere clubs waar ze gratis ligbedjes hebben. De prijzen voor eten en drinken zijn erg laag. 

☀️Porto Roxa - Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn maar wel voor de dare devils die een sprong in het diepen durven te maken via de springplank. Nog leuke tips van mij!

  • Mocht je een keer geen zin hebben in souflaki of gyros dan is het een leuke tip om naar Hamsa Zakynthos te gaan. Deze hippe tent heeft een prachtig terras en serveert heerlijke sushi gerechten. Let wel op, de prijs ligt hier wel iets hoger dan de prijzen bij andere eetgelegenheden. 

  • Het openbaar vervoer is slecht geregeld. De bussen komen niet op tijd en soms zelfs helemaal niet. Zorg er zelf voor dat je vervoer hebt (taxi, quad, scooter of huurauto) en ben niet afhankelijk van het openbaar vervoer. 

  • Geniet van de excursies maar ga ook eens zelf op pad! Er is zoveel meer te ontdekken. Bezoek de authentieke dorpjes en proef het echte Griekenland.

Geschreven door Back office manager Kelly Bouwdewijns op 14-06-2023