Marrakech

Marrakech is een betoverende stad in Marokko, vol met exotische geuren, kleuren en geluiden die je zintuigen zullen prikkelen. Deze stad is een perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar avontuur, cultuur en geschiedenis.

Lees meer over Marrakech

Resultaten zoekopdracht


Stedentrip Marrakech, Marokko

Stedentrip Marrakech, Marokko

Marrakech is een betoverende stad in Marokko, vol met exotische geuren, kleuren en geluiden die je zintuigen zullen prikkelen. Deze stad is een perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar avontuur, cultuur en geschiedenis. Hieronder vind je enkele hoogtepunten die je tijdens je reis naar Marrakech zeker niet mag missen; 

 

Medina 

De Medina van Marrakech is een doolhof van straatjes, pleinen en souks, waar je jezelf kunt onderdompelen in de authentieke Marokkaanse cultuur. Deze UNESCO-werelderfgoedsite herbergt enkele van de meest spectaculaire architecturale schatten van Marokko, zoals de Koutoubia-moskee, de Saadian Tombs en de Bahia-paleizen. 

Djemaa El-Fna-plein 

Het Djemaa El-Fna-plein is het centrum van Marrakech en een van de beroemdste pleinen ter wereld. Het is een fascinerende plek vol met artiesten, slangenbezweerders, muzikanten en straatverkopers die een onvergetelijke ervaring bieden. Je kunt ook genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken op de vele eetkraampjes op het plein. 

Majorelletuin 

De Majorelletuin is een prachtig aangelegde tuin vol met cactussen, palmbomen en exotische planten. Het is een oase van rust in het midden van de stad en een populaire plek voor toeristen en inwoners om te ontspannen. De tuin is ook de thuisbasis van het Musée Yves Saint Laurent, dat een prachtige collectie van Marokkaanse kunst en mode bevat. 

Hammam  

Een hammam is een traditioneel Marokkaans badhuis dat een heerlijke manier biedt om te ontspannen en te genieten van een Marokkaanse spa-ervaring. In Marrakech vind je verschillende hammams waar je kunt genieten van een traditionele scrub en massage, en jezelf kunt onderdompelen in de Marokkaanse cultuur.