085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Parijs

Een populaire stedentrip bestemming is de stad van de liefde: Parijs. Vanuit Nederland sta je binnen no time in deze historische Franse stad. De stad telt ontelbare indrukwekkende musea, de bekende Eiffeltoren en natuurlijk de Moulin Rouge. De mogelijkheden in deze stad zijn eindeloos! Zo kun je een rondvaart maken over de Seine of shoppen bij het beroemde Lafayette.

Lees meer over Parijs

Resultaten zoekopdracht


Stedentrip Parijs

Parijs 2

Parijs is een echt plaatje!
Er valt zoveel te ontdekken in de Franse metropool Parijs. De stad heeft een trendy en jonge uitstraling, maar is tegelijkertijd ook erg historisch.

Eiffeltoren Parijs
Van alle bezienswaardigheden in Parijs, is de Eiffeltoren de populairste. Ingenieur Gustave Eiffel ontwierp de populaire trekpleister voor de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs geworden. Het monumentale bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen. De hoogste verdieping is 276 meter hoog en zo zijn alle verdiepingen toegankelijk voor bezoekers. We raden aan om van te voren tickets te bestellen om lange wachtrijen te voorkomen.

Kunstenaarswijk Montmartre
Wandel hand in hand door de schilderachtige kunstenaarswijk Montmartre. De karakteristieke schilderswijk is gelegen in het noorden van Parijs. De wijk is gebouwd bovenop en rondom een 130 meter hoge heuvel genaamd La Butte Montmartre. Bekende namen als Dali, Picasso en Vincent van Gogh hebben in deze wijk gewoond. Tegenwoordig wonen hier nog steeds erg veel kunstenaars en velen kun je terug vinden op het bekende plein Place du Tertre. Op dat plein proberen de kunstenaars hun werk te slijten.

Palais du Louvre
Palais du Louvre is één van de grootste musea ter wereld. In dit museum kun je Egyptische, Romeinse, Oosterse en Griekse collecties van verschillende kunstenaars bewonderen. Daarnaast kun je hier ook de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo Da Vinci bewonderen.

Welke van de bezienswaardigheden je ook bezoekt, ze zijn allemaal eindeloos interessant.