085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Vakantie Noorwegen

Noorwegen is een bestemming die bovenaan de bucketlist van menig reiziger staat, en dat is niet zonder reden. Het land staat bekend om zijn adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en rijke cultuurgeschiedenis. Van besneeuwde bergen tot majestueuze fjorden en kleurrijke steden, Noorwegen heeft voor ieder wat wils.

Lees meer over Vakantie Noorwegen

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Noorwegen

Vakantie Noorwegen

Noorwegen is een bestemming die bovenaan de bucketlist van menig reiziger staat, en dat is niet zonder reden. Het land staat bekend om zijn adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en rijke cultuurgeschiedenis. Van besneeuwde bergen tot majestueuze fjorden en kleurrijke steden, Noorwegen heeft voor ieder wat wils. Hieronder benoemen wij een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens jouw reis naar Noorwegen!  

 

Fjorden 

Een van de meest iconische attracties van Noorwegen zijn de fjorden, zoals de wereldberoemde Geirangerfjord en de Nærøyfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Een cruise langs deze majestueuze fjorden is een onvergetelijke ervaring, waarbij je de indrukwekkende landschappen vanuit een uniek perspectief kunt bewonderen. 

Noorse Steden 

Ook de Noorse steden zijn de moeite waard om te bezoeken. Bergen, gelegen aan de westkust van Noorwegen, biedt een combinatie van een rijke geschiedenis en moderne stadsdelen. De beroemde Bryggen werf, met zijn kleurrijke houten huizen uit de 18e eeuw, is een van de meest gefotografeerde attracties van Noorwegen. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, biedt een rijk cultureel aanbod, met musea zoals het Munch Museum en het Vikingschip Museum, en is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor dagtochten naar de omliggende natuurlijke bezienswaardigheden. 

Trolltunga 

Tot slot zijn er nog de besneeuwde bergen van Noorwegen, waarvan de meest beroemde waarschijnlijk de bergformatie Trolltunga is. Deze spectaculaire rotsformatie, die uitsteekt boven een turquoise meer, biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Daarnaast biedt Noorwegen ook tal van wandelroutes, skigebieden en andere outdoor-activiteiten, waaronder de bekende Noorse Wandelroute, die zich uitstrekt over meer dan 500 kilometer door de bergen.