085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Vakantie IJsland

IJsland is een land van ongekende schoonheid en ongerepte natuur. Een reis naar IJsland is een avontuurlijke en unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Dit prachtige land heeft zoveel te bieden, van ontspannen in de Blue Lagoon tot het verkennen van de adembenemende natuur en het zien van het noorderlicht, er is voor iedereen iets te beleven in dit fascinerende land.

Lees meer over Vakantie IJsland

Resultaten zoekopdracht


Vakantie IJsland

Vakantie IJsland

IJsland is een land van ongekende schoonheid en ongerepte natuur. Een reis naar IJsland is een avontuurlijke en unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Dit prachtige land heeft zoveel te bieden, van ontspannen in de Blue Lagoon tot het verkennen van de adembenemende natuur en het zien van het noorderlicht, er is voor iedereen iets te beleven in dit fascinerende land. Hieronder benoemen wij een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een reis naar IJsland; 

Blue Lagoon 

Eén van de hoogtepunten van een reis naar IJsland is de Blue Lagoon, een geothermisch spa-resort omgeven door lavavelden. Hier kun je ontspannen in het warme, geneeskrachtige water terwijl je geniet van het uitzicht op de omringende bergen. Een andere populaire bezienswaardigheid is de Gouden Cirkel, een route die langs enkele van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen van IJsland voert. Hieronder vallen de Geysir, die elke paar minuten water en stoom in de lucht spuit, en de majestueuze waterval Gullfoss. 

Vatnajökull-gletsjer 

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je deelnemen aan een gletsjerwandeling op de Vatnajökull-gletsjer, 's werelds grootste ijskap buiten de poolgebieden. Daarnaast is IJsland een geweldige bestemming om het noorderlicht te zien. Vanaf september tot en met maart is er een goede kans om dit adembenemende natuurverschijnsel te aanschouwen. 

Reykjavik 

Verken ook de charmante en kleurrijke hoofdstad van IJsland, Reykjavik, en proef de lokale keuken in een van de vele uitstekende restaurants. Breng een bezoek aan de Hallgrímskirkja, een indrukwekkend kerkgebouw dat een van de hoogste gebouwen van het land is en bekijk de stad vanuit de top van de kerk. Ook is het mogelijk om een walvissafari te boeken vanuit Reykjavik om deze prachtige dieren in het wild te zien.