085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Samos

Samos, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee! Samos is een eiland vol prachtige natuur, pittoreske dorpjes en fascinerende geschiedenis. Er is altijd wel iets te doen en te ontdekken op dit fantastische eiland. Wil jij genieten van de zon, zee en cultuur van Samos?

Lees meer over Samos

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Samos

Vakantie Samos

Samos, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee! Samos is een eiland vol prachtige natuur, pittoreske dorpjes en fascinerende geschiedenis. Er is altijd wel iets te doen en te ontdekken op dit fantastische eiland. Wil jij genieten van de zon, zee en cultuur van Samos? Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis naar dit prachtige eiland: 

Pythagorion  

Pythagorion is een pittoresk dorpje aan de zuidkust van Samos en staat bekend om zijn charmante haven, historische bezienswaardigheden en gezellige sfeer. Hier vind je ook het kasteel van Lykourgos Logothetis, dat een prachtig uitzicht biedt op de stad en de omliggende gebieden. 

Heraion  

Heraion is een archeologische site aan de westkust van Samos en was in de oudheid een belangrijk religieus centrum. Hier vind je de overblijfselen van de tempel van Hera, die dateert uit de 8e eeuw voor Christus. 

Vathy  

Vathy is de hoofdstad van Samos en is een prachtig stadje met veel restaurants, winkels en bars. Wandel langs de promenade en geniet van het uitzicht op de haven en de prachtige huizen. 

Strand van Tsamadou  

Het strand van Tsamadou is een van de mooiste stranden van Samos en biedt kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. 

Moni Vronta-klooster  

Het Moni Vronta-klooster is een prachtig klooster in het centrum van Samos en dateert uit de 16e eeuw. Hier vind je prachtige fresco's en iconen, evenals een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.