085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Istanbul

Het betoverende Istanbul, waar oost en west samenkomen en de geschiedenis tot leven komt. Deze stad is een waar genot voor iedere reiziger, met zoveel dingen om te zien, te doen en te ervaren. Istanbul heeft voor elk wat wils, van geschiedenis en cultuur tot winkelen en ontspanning. Deze stad zal je zeker betoveren en je een onvergetelijke ervaring bezorgen!

Lees meer over Istanbul

Resultaten zoekopdracht


Stedentrip Istanbul, Turkije

Stedentrip Istanbul, Turkije

Het betoverende Istanbul, waar oost en west samenkomen en de geschiedenis tot leven komt. Deze stad is een waar genot voor iedere reiziger, met zoveel dingen om te zien, te doen en te ervaren. Istanbul heeft voor elk wat wils, van geschiedenis en cultuur tot winkelen en ontspanning. Deze stad zal je zeker betoveren en je een onvergetelijke ervaring bezorgen! Hieronder benoemen wij alvast een aantal van de mooiste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis naar Istanbul; 

Hagia Sophia 

Een van de eerste plaatsen die u moet bezoeken in Istanbul is de Hagia Sophia. Dit historische bouwwerk dateert uit de 6e eeuw en was ooit een kathedraal, later een moskee en nu een museum. De Hagia Sophia is een architectonisch meesterwerk dat een schat aan geschiedenis en cultuur herbergt. 

Blauwe Moskee 

Een ander hoogtepunt van Istanbul is de Blauwe Moskee, die vlak naast de Hagia Sophia ligt. De moskee dankt zijn naam aan de prachtige blauwe tegels die de muren en koepels sieren. Het is een indrukwekkend staaltje architectuur en een belangrijk religieus centrum in Istanbul. 

Topkapi-paleis 

Bezoek ook zeker het Topkapi-paleis, een prachtig voorbeeld van Ottomaanse architectuur en de voormalige residentie van de sultans van het Ottomaanse Rijk. Het paleis heeft vele schatten, waaronder een diamant van 86 karaat, een van de grootste ter wereld. 

Grote Bazaar 

Een andere plek om te bezoeken is de Grote Bazaar, een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld. Hier kunt u verdwalen tussen de duizenden winkels en kraampjes, terwijl u op zoek bent naar traditionele kleding, sieraden, tapijten en meer. 

Bosporus 

Tot slot, mag u de Bosporus niet missen. De Bosporus is de straat die Istanbul verdeelt tussen Azië en Europa. Maak een boottocht over deze prachtige waterweg en geniet van het uitzicht op de stad vanuit een ander perspectief.