085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Porto

Porto, de op één na grootste stad van Portugal en een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, geschiedenis en lekker eten en drinken. Gelegen aan de noordelijke kust van Portugal, is Porto een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad is bekend om zijn prachtige architectuur, charmante wijken en natuurlijk de wereldberoemde portwijn.

Lees meer over Porto

Resultaten zoekopdracht


Stedentrip Porto, Portugal

Stedentrip Porto, Portugal

Porto, de op één na grootste stad van Portugal en een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, geschiedenis en lekker eten en drinken. Gelegen aan de noordelijke kust van Portugal, is Porto een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad is bekend om zijn prachtige architectuur, charmante wijken en natuurlijk de wereldberoemde portwijn. Hieronder benoemen wij alvast enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis naar Porto!  

Ribeira 

Een van de hoogtepunten van een reis naar Porto is het verkennen van de historische wijk Ribeira, die is gelegen aan de oevers van de rivier de Douro. Hier kun je langs de kleurrijke huizen en smalle straatjes wandelen, terwijl je geniet van het uitzicht op de rivier en de Dom Luís I-brug, een iconische brug die de stad verbindt met Vila Nova de Gaia. 

Kathedraal van Porto 

Een andere must-visit attractie is de beroemde kathedraal van Porto, een indrukwekkend gotisch gebouw dat dateert uit de 12e eeuw. Hier kun je de prachtige architectuur bewonderen en genieten van het adembenemende uitzicht op de stad vanaf de klokkentoren. 

Vila Nova de Gaia 

Als je van lekker eten en drinken houdt, dan ben je in Porto op de juiste plek. Hier vind je talloze restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van traditionele Portugese gerechten en natuurlijk de beroemde portwijn. Bezoek een van de vele wijnhuizen in Vila Nova de Gaia en proef de verschillende soorten portwijn terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de rivier de Douro. 

Palácio da Bolsa 

Andere hoogtepunten van Porto zijn onder meer het bezoeken van het prachtige Palácio da Bolsa, een historisch gebouw dat dienstdeed als beurs en nu open is voor het publiek, en het verkennen van de trendy wijk Cedofeita, waar je talloze boetiekjes, kunstgaleries en restaurants vindt.