085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Krakau

Krakau is een prachtige en historische stad in het zuiden van Polen. Krakau heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en is een van de meest bezochte steden in Europa. Of je nu wilt dwalen door middeleeuwse straatjes, de rijke Joodse cultuur wilt verkennen of de aangrijpende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wilt ontdekken, Krakau heeft voor iedereen iets te bieden.

Lees meer over Krakau

Resultaten zoekopdracht


Stedentrip Krakau, Polen

Stedentrip Krakau, Polen

Krakau is een prachtige en historische stad in het zuiden van Polen. Krakau heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en is een van de meest bezochte steden in Europa. Of je nu wilt dwalen door middeleeuwse straatjes, de rijke Joodse cultuur wilt verkennen of de aangrijpende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wilt ontdekken, Krakau heeft voor iedereen iets te bieden. Hier zijn enkele hoogtepunten die je zeker moet bezoeken tijdens je reis naar Krakau: 

Het historische centrum van Krakau 

Dit is een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Europa en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het centrum heeft vele kerken, paleizen en pleinen om te verkennen. 

De Wawel-kathedraal en het kasteel 

Dit middeleeuwse kasteelcomplex ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het bevat ook de Wawel-kathedraal, waar de Poolse koningen werden gekroond en begraven. 

Het Joodse kwartier Kazimierz 

Dit historische gebied was ooit het centrum van de Joodse gemeenschap in Krakau en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Hier vind je synagogen, restaurants, cafés en kunstgalerijen. 

Auschwitz-Birkenau 

Dit voormalige concentratie- en vernietigingskamp ligt op ongeveer een uur rijden van Krakau. Het is een aangrijpende en soms schokkende plek, maar het is belangrijk om te begrijpen wat er tijdens de Holocaust is gebeurd. 

Het Rynek Glowny plein 

Dit is het centrale plein van Krakau en is een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa. Hier vind je de Mariakerk, de Lakenhal en vele restaurants en cafés. 

Schindler's Factory Museum 

Dit museum vertelt het verhaal van de Joodse werknemers die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gered door Oskar Schindler. Het museum is gehuisvest in de fabriek waar Schindler werkte en biedt een indrukwekkend inzicht in de geschiedenis van Krakau tijdens de oorlog.