085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Wenen

Wenen, de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, heeft zoveel te bieden aan cultuur, kunst, muziek en architectuur. Het is een stad die nooit slaapt en je zult altijd iets nieuws en opwindends ontdekken.

Lees meer over Wenen

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Wenen

Wenen

Wenen, de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, heeft zoveel te bieden aan cultuur, kunst, muziek en architectuur. Het is een stad die nooit slaapt en je zult altijd iets nieuws en opwindends ontdekken. Hieronder benoemen we alvast enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Wenen; 

 

Paleis Schönbrunn 

Het paleis Schönbrunn is een van de meest bezochte attracties in Wenen. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en diende als zomerresidentie van de keizerlijke familie. Het paleis en de tuinen zijn nu opengesteld voor het publiek en bieden een fascinerend inzicht in het leven van de keizerlijke familie. 

Stephansdom 

Een andere must-see attractie is de Stephansdom, een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Wenen. Deze gotische kathedraal dateert uit de 12e eeuw en heeft een opmerkelijke toren die meer dan 136 meter hoog is. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad. 

Kunsthistorisches Museum 

Voor de liefhebbers van kunst is het Kunsthistorisches Museum een absolute must-see. Het museum huisvest een indrukwekkende collectie van oude meesters, waaronder werken van Vermeer, Rembrandt en Rubens. Het museum zelf is ook een architectonisch juweeltje en de prachtige zalen en galerijen bieden een adembenemende achtergrond voor de kunstwerken. 

Staatsoper 

En als je van muziek houdt, dan is een bezoek aan de Staatsoper een echte aanrader. Dit wereldberoemde operagebouw heeft een rijke geschiedenis en heeft vele grote namen in de wereld van de klassieke muziek ontvangen. Een avondvoorstelling hier is een onvergetelijke ervaring. 

Centrum van Wenen 

Last but not least, mag je een bezoek aan het historische centrum van Wenen niet missen. Het is een gebied vol met prachtige architectuur, waaronder het Hofburg Paleis, de Spaanse Rijschool en de prachtige Karlskirche.