085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Senegal

Senegal is een land vol contrasten en rijke cultuur! Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, natuur of cultuur, Senegal heeft ontzettend veel te bieden! Ben jij nieuwsgierig naar de prachtige landschappen en warme gastvrijheid van Senegal?

Lees meer over Senegal

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Senegal

Vakantie Senegal

Senegal is een land vol contrasten en rijke cultuur! Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, natuur of cultuur, Senegal heeft ontzettend veel te bieden! Ben jij nieuwsgierig naar de prachtige landschappen en warme gastvrijheid van Senegal? Hieronder zetten we alvast een aantal onmisbare hoogtepunten voor je op een rij!  

Île de Gorée  

Île de Gorée is een klein eiland gelegen voor de kust van Dakar en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een belangrijk historisch monument vanwege de slavenhandel die hier heeft plaatsgevonden. Hier kun je het historische huis van de slaven en het museum bezoeken om meer te leren over deze tragische periode in de geschiedenis. 

Pink Lake  

Het Pink Lake, ook wel bekend als Lake Retba, is een uniek natuurverschijnsel met zijn roze kleur. Het is een zoutmeer dat een van de grootste exportproducten van Senegal produceert, namelijk zout. Hier kun je genieten van een boottocht en de lokale vissers in hun traditionele boten zien werken. 

Saint-Louis  

Saint-Louis is een charmante stad in het noorden van Senegal en heeft een rijke geschiedenis. Het is een belangrijke handelsstad en heeft een Franse koloniale invloed, wat te zien is in de architectuur. Hier kun je genieten van de lokale keuken en cultuur, zoals de muziek van de beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour. 

Casamance  

Casamance is een prachtige regio in het zuiden van Senegal met weelderige groene landschappen en witte zandstranden. Hier kun je genieten van de rust en de schoonheid van de natuur, en genieten van de lokale keuken en cultuur.