085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is een betoverend land met majestueuze bergen, historische steden, prachtige meren en een rijke culturele achtergrond. Een vakantie in Oostenrijk biedt een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en gastronomie.

Lees meer over Vakantie Oostenrijk

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is een betoverend land met majestueuze bergen, historische steden, prachtige meren en een rijke culturele achtergrond. Een vakantie in Oostenrijk biedt een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en gastronomie. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis naar Oostenrijk: 

Wenen 

De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, is een stad vol historische en culturele hoogtepunten. Het beroemde Schönbrunn-paleis, de Stephansdom en de prachtige Hofburg zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. 

Salzburg 

De geboorteplaats van Mozart en de locatie van de Sound of Music, Salzburg is een must-see voor muziekliefhebbers en geschiedenisliefhebbers. Het barokke kasteel Mirabell en de middeleeuwse Festung Hohensalzburg zijn enkele van de hoogtepunten van deze charmante stad. 

Tirol 

Deze regio in de Alpen biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en is perfect voor natuurliefhebbers en wintersporters. Het skigebied van Kitzbühel is een van de bekendste en mooiste skigebieden van Oostenrijk. 

Hallstatt 

Deze pittoreske stad aan de oevers van de Hallstätter See is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een glimp van de geschiedenis van Oostenrijk. Het zoutmijnmuseum en het uitzichtpunt vanuit de Skywalk zijn een bezoek waard. 

Wachau-vallei 

Deze prachtige vallei, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt een schilderachtig uitzicht op de Donau, wijngaarden en middeleeuwse kastelen. Bezoek de stadjes Krems en Dürnstein om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de regio. 

Innsbruck 

De hoofdstad van Tirol, Innsbruck, biedt een mix van oude en nieuwe architectuur, een rijke geschiedenis en een prachtig uitzicht op de bergen. De beroemde Golden Roof en de middeleeuwse Hofburg zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze stad.