085 7440850 Vragen en advies: bel ons!

Gambia

Gambia is het kleinste land in Afrika, maar met een grote diversiteit aan cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je jouw vakantie nu wil vullen met geschiedenis, cultuur, natuur of avontuur, Gambia heeft het allemaal!

Lees meer over Gambia

Resultaten zoekopdracht


Vakantie Gambia

Vakantie Gambia

Gambia is het kleinste land in Afrika, maar met een grote diversiteit aan cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je jouw vakantie nu wil vullen met geschiedenis, cultuur, natuur of avontuur, Gambia heeft het allemaal! Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis naar Gambia: 

Juffureh  

Juffureh is een historische stad die bekend staat om zijn connectie met de slavenhandel. Het is de geboorteplaats van Kunta Kinte, een beroemde slaaf uit het boek "Roots" van Alex Haley. Hier kun je een bezoek brengen aan het Kunta Kinte-eiland en het slavenmuseum om meer te leren over de geschiedenis van de slavenhandel. 

Tanji Fish Market  

De Tanji Fish Market is een levendige en kleurrijke markt waar je de lokale vissers in actie kunt zien en kunt genieten van de geur van vers gevangen vis. Hier kun je ook de lokale bevolking ontmoeten en kennis maken met hun cultuur. 

Abuko Nature Reserve  

Het Abuko Nature Reserve is een van de grootste natuurreservaten in Gambia en biedt een thuis aan verschillende soorten dieren, waaronder apen, krokodillen en talloze vogelsoorten. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en wilde dieren spotten tijdens een wandeling door het park. 

Kachikally Crocodile Pool  

De Kachikally Crocodile Pool is een heilige plek voor de lokale bevolking en is de thuisbasis van een aantal krokodillen die als heilige dieren worden beschouwd. Hier kun je meer leren over de traditionele gebruiken en rituelen van de lokale bevolking. 

Bijilo Forest Park  

Het Bijilo Forest Park is een natuurreservaat dat zich uitstrekt langs de kust en een thuis biedt aan verschillende soorten wilde dieren, zoals apen en verschillende vogelsoorten. Hier kun je genieten van de prachtige stranden en het weelderige groene landschap verkennen.